Akut skades behandling på en ny og mere effektiv måde!

Ny viden omkring akut skades behandling

Har været på et fantastisk og nok et banebrydende kursus den 24. juni.

Akut skades behandling ja det ved vi da alle hvad der skal gøres ved, DER SKAL DA IS PÅ!!!!!!. NEJ, for isen er smeltet og is gør kun ondt værre for helingsprocessen af skaden. Sikke noget vrøvl tænkte jeg, vi har altid behandlet med is og har da selv lagt skader til ufatteligt mange skader og da var det is, is og is. Jo, vel hjalp det lige nu og her på smerten, men hævelsen forsvandt jo ikke helt som den skulle alligevel og helingsprocessen syntes jeg tog ufattelig lang tid, syntes jeg var mere udenfor banen end indenfor, måske det var af andre årsager!!

Nå men jeg tog så afsted til dette kursus i morges med den overbevisning om at jeg nok ikke lærte så meget på dette kursus idag. Men denne overbevisning er nu gjort til skamme og kan nu forstå hvorfor der egentlig ikke skal anvendes isbehandling som vi indtil nu har benyttet på akutte skader.

Idag hedder det ikke Rice behandling, Rice står for

R=ro
I=is
C=Compression
E=Elevation

Men det hedder nu MCE

M=mobilisering
C=Compression
E=Elevation

Når biokemien i inflammationen/skaden forklares i mindste detalje, hvorfor der ikke skal anvendes is, får hjernen en AHA oplevelse der vil noget og det hele står lige pludselig klart at denne nye metode er den helt rigtige til at blive skaden kvit på kortere tid.
Så kære trænere, forældre til yngre børn og sportsudøvere, SPAR PÅ ISPOSERNE.

Kommentar
Skriv en kommentar