Zoneterapibehandling i Horsens Forebyggelse & smertebehandling
Søgning

Zoneterapi

Jeg har 35 års erfaring som sundhedsfaglig Autoriseret fagperson, med erfaringer fra flere specialer i Hospitalsvæsnet og kommunalt regi heraf 20 års virke som Zoneterapeut.

Læs mere

Zoneterapi

Zoneterapi

Zoneterapi er for mange en ”underlig størrelse”. Hvordan kan en trykmassage på og under fødderne, give en påvirkning til hele kroppen, det er for rigtig mange uforståeligt. Men herunder lidt historie, det er min bedste måde at give dig en indsigt i zoneterapien.

Den moderne zoneterapi har sin oprindelse i det 20’ende århundredes USA. I 1913 udgav den amerikanske øre- næse- og halslæge William Fitzgerald bogen ”Zone Therapy”. Heri beskrev han, hvordan han havde erfaret, at tryk på bestemte punkter på kroppen kan få de indre organer til at fungere bedre og samtidig få smerter til at forsvinde. Han var af den opfattelse, at ”refleks-punkter” findes flere steder på kroppen, som f.eks. på hænder, ører, tunge og gane. Disse punkter kunne påvirkes ved hjælp af forskellige træ og metalredskaber.

Kroppen inddeles i 10 zoner

Fitzgerald inddelte kroppen på langs i 10 zoner og kaldte derfor sin metode for zoneterapi. De 10 zoner begyndte ved tåspidserne og endte i fingerspidserne. Ved at trykke inden for én bestemt zone skulle det angiveligt lindre i hele zonen.

Fitzgerald samarbejdede med en massøse ved navn Eunice Ingham. Hun opstillede en teori om, at reflekszonerne er placeret under fødderne, og at disse zoner afspejler organernes tilstand. Eunice Ingham udgav to bøger, der har haft stor betydning: Stories the feet can tell (1938) og Stories the feet have told (1963). Disse bøger blev oversat til dansk i 1970’erne og vandt stor udbredelse. Zoneterapi blev en udbredt behandlingsform i Danmark i løbet af 1970’erne.

Zoneterapi er baseret på pseudovidenskab. Der er ikke videnskabelig dokumentation for nogen effekt af zoneterapi, ligesom den påståede teori bag ikke er biologisk mulig. Som zoneterapeut har jeg dog ej heller brug for denne dokumentation, da dokumentationen/beviserne for virkningen af zoneterapien udelukkende kommer fra mine patienter og det er dokumentation nok for mig.

Mange cancerpatienter under kemobehandling har stor glæde af zoneterapi, den kan mindske bivirkninger af kemo og giver generelt en bedre livskvalitet i kroppen.

Læs mere om det på cancer.dk ⬅️

Desværre udstikker WHO ingen anbefalinger på zoneterapiens virkning, men det gør heldigvis mange af vores patienter. Herunder hvilke lidelser og erfaring har vi med, at zoneterapi kan have en indvirkning på:

  • allergier
  • pollenallergi
  • astma
  • bronkitis
  • inflammationer
  • hormonelle ubalancer
  • barnløshed
  • fordøjelsesubalancer
  • muskel/ledsmerter
  • for meget og for lidt mavesyre

Husk! – du skal medbringe hånklæde og lagen, evt. et stort håndklæde til at ligge på og et mindre til aftørring af huden.

Sygesikringen Danmark giver tilskud til zoneterapi – læs mere her

Se vores prisliste for zoneterapi behandling ⬅️

Hvis du har en privat sundhedsforsikring igennem dit arbejde, kan der være en mulighed for at søge tilskud til zoneterapi. Jeg er RAB godkendt i zoneterapi.


Tilskud til zoneterapi-behandling

Sygeforsikring Danmark dækker tilskud til zoneterapi, ved en lægestillet diagnose.
Tilskud til zoneterapi

Zoneterapiens historie

Træd ind i en verden af zoneterapi, hvor føddernes hemmelige zoner afslører historien om kroppens helbred og velvære.
Zoneterapiens historie

Sundhedsforsikring

Hvilken zoneterapeut skal jeg vælge, og dækker min sundhedsforsikring? Ofte skal du vælge en RAB registreret zoneterapeut.
Læs mere