Barnløshed - Bcare
Søgning

FERTILITETSPROBLEMER

Ufrivillig barnløshed – også kaldet infertilitet – er et udpræget problem, der har været stigende de sidste mange år. Næsten hvert 10 barn er kommet til verden med fertilitetsbehandling i det offentlige.

Årsager
Der findes mange forskellige årsager til infertilitet. For kvinden kan det dreje sig om hormonelle forstyrrelser, underlivsbetændelser, følgevirkninger af andre sygdomme og langvarig stress. Idag tales der også om, at kvinden er blevet ældre inden hun ønsker børn og derved har svære ved at opnå fertilitet. Hos manden kan det skyldes nedsat sædkvalitet forårsaget af f.eks. stress eller rygning.

Undersøgelser viser, at i ca.1/3 af tilfældene findes årsagen til barnløsheden hos manden, i 1/3 hos kvinden og hos den sidste 1/3 findes forklaringen hos begge.

AKUPUNKTUR VED FERTILITETSBEHANDLING

Akupunktur har været benyttet mod fertilitetsproblemer og barnløshed i mange år i Danmark både på offentlige klinikker, men i særdeleshed på private klinikker.

Når kvinden og eller parret ønsker graviditet, skal kvindens cyklus være regelmæssig. Er den ikke det, forsøges med akupunktur og eller zoneterapi, at få reguleret denne på plads, inden en graviditet kan opnåes, dvs. regelmæssig ægløsning og menstruation og en stærk livmoderslimhinde.

Det vigtigt, at kvinden er fysisk parat med regelmæssig ægløsning, produktion af gode æg, en forberedt livmoderslimhinde til  Gener som PCO, og  endometriose kan ud over menstruationsproblemer også give fertilitetsproblemer og her kan behandlingen i nogen tilfælde blive længere.

Jeg har igennem 23 år afhjulpet mange barnløse par og kvinder til en graviditet. Jeg kombinere ofte fertilitets behandlingen med både zoneterapi og akupunktur, det har vist sig at give de bedste resultater.
Selvom du/I er i fertilitetsbehandlinger, IVF, ICSI IUI, er det kun tilrådeligt at supplere med Zoneterapi og eller akupunktur.

Flere undersøgelser inden for de seneste år tyder da også på en positiv effekt af akupunktur i forbindelse med IUI, IVF og ICSI-behandling.  Det anerkendte tidsskrift British Medical Journal (Marts 2008; 545-549) konkluderes, ” at foreliggende videnskabelige undersøgelser tyder på, at akupunktur givet samtidig med oplægning af æg øger chancen for graviditet og fødsel hos kvinder, der får foretaget IVF”.

Sådan kan zoneterapi og eller akupunktur hjælpe ved fertilitetsproblemer

  • Akupunktur øger blodcirkulationen i livmoderen og forbedrer slimhinden, så den er mere modtagelig.
  • Ved hjælp af akupunktur regulerer og harmoniserer den kvindelige cyklus bedre.
  • Akupunktur kan være med til at styrke immunforsvaret og reducere stress, som kan være en hindring for fertilitetsbehandling.
  • Sædkvaliteten og østrogenniveauet kan blive forbedret ved akupunktur.
  • Mindsker risikoen for abort.
  • Regulerer hormonsystemet.
  • PCO og endometriose mindskes.