Hælspore behandling med akupunktur og øvelser
Søgning

Hælspore

Hælspore, som indenfor fagsprog kaldes for plantar fasciopati, er en inflammationstilstand omkring hælen. Under foden har vi en stor sene, svangsenen, som udgår fra hælen og ud til fodrodsknoglerne.

Læs mere

Hælspore behandling hjælper mod smerter

Hælspore rammer mange i befolkningen

Dig der arbejder gående eller stående på et betongulv, arbejdssko som er stive og hårde at bevæge sig i, kontoransatte der sidder for meget, og bevæge sig for lidt generelt, men også de der dyrker overdreven motion og uden at restituere nok og overvægt, så der er meget forskelligt der kan udløse en hælspore. At have erhvervet sig en hælspore, er absolut ikke rart, for du er besværet af at gå, hvis du kan gå og det kan resultere i en sygmelding fra jobbet. Hvis du ikke bliver behandlet kort efter de første symptomer, så bliver livskvaliteten og mobiliteten kraftigt forringet

En hælspore kommer ikke lige fra den en dag til den anden, det bygges op over tid. Starten af udviklingen kan være inflammation i hulfodssenen – det er den sene, som løber under din fod fra din hæl til dine tæer. Behandler du ikke denne betændelse, vil den gå over og blive til en hælspore.

At du får betændelse i første omgang kan have mange årsager. Det er oftest det, som kaldes platfod. Og platfod er, når svangen i din fod er faldet sammen. En anden årsag kan være, at dit bækken er skæv. Det betyder, at din ene hofte står bagud. På den måde får du et funktionelt kort ben, og det øger presset på dit knæ og svang i foden. Det er en overset – men meget vigtig – årsag til, at du får hælspore.

Og platfod er en udbredt sygdom. Faktisk så udbredt, at den kan betegnes som en folkesygdom. Den er skyld i mange problemer – fodens svang har en afgørende funktion for din krop: Nemlig at være stødabsorberende. Det kan sammenlignes lidt med en bil: Virker støddæmperne ikke, vil din bil hurtigt rasle fra hinanden i stumper og stykker, samt resultere i en utrolig ubehagelig køretur. Og præcis det samme vil gøre sig gældende for din krop.

  • At du løber i en sko med dårlig stødabsorption.
  • En markant og pludselig ændring i den belastning, som du pålægger din fod: Fx hvis du pludselig begynder at løbe utrolig meget og ikke er vant til at løbe.
  • Overvægt, hvilket belaster din hæl ekstra meget.
  • Stive baglårsmuskler, som medfører et øget træk på hælbenet. Det øget belastningen af din fodsseneplade, hvilket betyder, at foden nemmere bliver beskadiget.
  • Fejlstilling i din fod; fx overpronering, hul- eller platfod.

Hælspore behandling

En vigtig del af din hælspore behandling er indlægssåler og hælsporeindlæg. Dem, som du lægger i bunden af dine sko. Dog er disse hælsporeindlæg og indlægssåler sjældent i stand til at klare behandlingen på egen hånd. Derfor anbefaler vi dig et behandlingsbeløb, som består af flere ting. Vi anbefaler:

Forebyggelse

Ses altid udefra årsagsudløsende. Er det dårlige sko, må andre findes, er det uhensigtsmæssige arbejdsstillinger, må disse ændres osv.