Hælspore behandling - Horsens - Bcare
Søgning

Hælspore behandling - Horsens

Hælspore behandling (plantar fasciopati)

Behandling hælspore
Behandling af hælspore smerter

Hvad er hælspore?

Hælspore, som indenfor fagsprog kaldes for plantar fasciopati, er en inflammationstilstand omkring hælen. Under foden har vi en stor sene, svangsenen, som udgår fra hælen og ud til fodrodsknoglerne. Ved længerevarende irritationstilstande kan ændringer i senens træk på hælknoglen medføre små knogle tilvækster, som oftest udmunder i smerter i og omkring hælen, som kendetegnes som en hælsporer. Knogle tilvæksterne giver nødvendigvis ikke smerter omkring hælen, nogle får smerter, andre ikke.

Det er vigtigt finde den konkrete årsag, til smerte tilstanden, så den rigtige behandling kan igangsættes.
En overbelastet akillessene kan også føre til smerter omkring hælen, hvilket især mange løbere pådrager sig. Det er derfor vigtigt med en grundig udredning.

Se mere om akupunkturbehandling mod hælspore

Selve fænomenet ”hælsporer” er en overbelastning af trædepuden under hælbenet, og navnet er derfor misvisende. Det burde rettelig hedde hælballe-overbelastning betændelse.

Hvordan får man ”hælspore symptomer”?

Trædepuden er opbygget i små celler i stil med bikuber, så fedtet i de enkelte rum afbalancerer hinanden, når der kommer tryk ovenfra ved belastning. Går der hul på væggene imellem de enkelte rum, splattes fedtet ud til siderne, og så er der ikke noget fedt til at beskytte hud og underliggende knogle. Inden, der går hul mellem de enkelte rum, kan overbelastningen udløse en betændelsesreaktion i trædepuden.

Hvad er tegnene på ”hælspore”?

Det helt klassiske er, at:

  • der er kraftige igangsætnings smerter, personen ofte ikke kan støtte på hælen
  • så kommer en periode med lettelse
  • og endelig bliver det værre igen efter længere gang. Distancerne kan variere meget fra person til person. Personen er meget øm i den forreste indre del af hælballen ved direkte tryk.
Hvem er i særlig risiko?
  • overvægtige personer
  • man har ikke hælspore under ca. 35-års-alderen
  • weekend-atleter
  • mennesker med hulfod og platfod ses hyppigere med hælspore end folk med normalfod

Behandling af hælspore?

Hælspore kan i mange tilfælde behandles med akupunktur og træningsøvelser for foden. Endvidere kan hælspore behandles med et indlæg, der aflaster hælballen helt ved, at den reelt svæver frit over underlaget, i reglen 3-5 måneder, nogen gange lidt længere og så er smerterne væk i de fleste tilfælde. Kinesiotapning kan med fordel anvendes i genoptræningen

Udsigt for fremtiden

Tilstanden vil under alle omstændigheder brænde ud af sig selv, men det kan let tage op til et par år, hvis man ikke får en professionel behandling.

Anbefaling af behandlingstype: Akupunktur

Du er velkommen til at booke en tid her!

Er du tvivl om hvilken behandlingsform du skal vælge, så ring eller skriv gerne til Gina Vinther på 2073 5654☎️ eller [email protected]📧

Med venlig hilsen
Gina Vinther, Akupunktør(RAB)

Akupunktør Gina Vinther åbende klinikken Bcare i 2000 i Horsens. Gina er tidligere uddannet Autoriseret Social-og Sundhedsassistent.

Akupunktør Gina Vinther klinikken tilbyder Non-medicinske behandlinger bl.a med akupunktur og øreakupunktur.

Som akupunktør er det interessante, at finde årsagen til den lidelse du går og kæmper med i hverdagen – Alle akutte lidelser, specielt i bevægeapparatet, opstår af en kronisk tilstand(medmindre en hest sparker dig eller lign), derfor er det vigtigt at finde frem til årsagen, for at forebygge at lidelsen opstår igen.

Akupunktur behandling og vejledning

Udover behandlingen med akupunktur får du vejledning i forebyggelse, øvelser mm. Har du en Sundhedsforsikring kan du med stor sandsynlighed for bevilliget akupunkturbehandlinger igennem denne.

Er du medlem af Sygesikringen Danmark kan du ligeledes for tilskud til akupunkturbehandlingerne ved en RAB godkendt akupunktør.

Vi er naturligvis RAB registreret det er din garanti for en veluddannet akupunktør og patientforsikring.