Hovedpine - den usynlige sygdom - Bcare
Søgning

Hovedpine - den usynlige sygdom

Hovedpine
Den usynlige sygdom, som skaber så megen uretfærdighed i ens liv og selvom WHO anser hovedpine som den 3 største invaliderende lidelse på hele kloden, skal vi som hovedpine/migrænepatient, stadig lide i stilhed og undskylde for, at vi igen må gå hjem fra job, hvis vi overhovedet er mødt op, melde fra til et festligt arrangement eller gå tidligt hjem eller bare generelt sige fra til at være social. 
Vi lider i stilhed, vi græder fordi vi har ondt, vi græder fordi vi må skuffe andre, vi græder fordi det er svært, svært at leve med hovedpine og eller migræne.

1/2 million danskere lider ugentligt  af hovedpine og er ca 20% af alt frævær, det både værende sig spændingshovedpine og til de mere alvorlige som migræne og Hortonshovedpine. Men vi bliver stadig ikke taget alvorligt. Vi kan sidde og have det sjovt og pjatte og bum, så faldt der en hammer ned i hovedet og vi må gå hjem. Vi kan næsten høre de andre sige; Selskabet passede nok ikke damen længere, hun fejlede jo ikke noget for 2 min. siden. (mænd lider også af hovedpine)

Selvom der indenfor de senere år er oprettet 8 hovedpineklinikker i Danmark, er vi på ingen måde nået ret langt. Der er op til 3 års ventetid. At få stillet den rigtige hovepine type er yders vigtigt, for at få den rette behandling, så for mig virker det som om, at hovedpine ikke er så interessant for de ansvarlige politikere, groft sagt, tror de at vi hovedpinelidende. kan kureres med to panodiler!! og dette på trods af, at de mange sygemeldinger koster samfundet op til 1.2 milliarder

Vigtigt at få stillet den rigtige diagnose af hovedpine typerne, så den rigtige behandling kan igangsættes

Nyttige links og information

8 hovedpine klinikker i Danmark og op til 3 års ventetid.
Privat praktiserende neurologer med speciale i hovedpiner
Usynlig sygdom

https://www.hovedpineforeningen.dk/
https://neurologisktidsskrift.dk/
https://www.jegharhovedpine.dk