Det vi ikke kan se... - Bcare
Søgning

Det vi ikke kan se...

23. maj 2024

Hvis der ikke kan påvises sygdom i blodprøver og andre lignende prøver, røntgen, scanninger ej heller, hvorfor føler jeg mig så syg. De “usynlige” psykiske traumer, som vi i en eller anden grad kan være opvokset med, vil på et tidspunkt give sig udtryk i og på kroppen, når kroppen ikke længere har flere ressourcer […]

Hvis der ikke kan påvises sygdom i blodprøver og andre ligende prøver, røntgen, scanninger ej heller, hvorfor føler jeg mig så syg.

Hvis der ikke kan påvises sygdom i blodprøver og andre lignende prøver, røntgen, scanninger ej heller, hvorfor føler jeg mig så syg.

De “usynlige” psykiske traumer, som vi i en eller anden grad kan være opvokset med, vil på et tidspunkt give sig udtryk i og på kroppen, når kroppen ikke længere har flere ressourcer til at lave manøvre handlinger. Manøvre handlinger kan være forskellige fra person til person

Her et lille udpluk:

  • der dyrkes ekstremsport( uden det er et “arbejde”)
  • mange timers arbejde/overarbejde
  • perfektionisme
  • påtager sig mange opgaver
  • svært ved at være alene
  • har svært ved at sige fra

Disse ting er med til at lukke ned for vores følelser og reaktion og handling på det der ikke har været rart. Nogle mennesker kan godt komme igennem livet med oplevede traumer, uden det påvirker dem, i sådan en grad, at de ikke kan holde sammen på sig selv eller noget.

Heldigvis er det offentlige sundhedsvæsen også ved at forstå sammenhængen og der forskes heldigvis i det.

Jeg oplever ofte, når jeg har patienter på briksen, at de bliver overrasket over, hvor de ikke kan slippe af med deres smerter, deres fordøjelsesproblemer, søvnproblemer, træthed, humørsvingninger, eksem, allergier og meget andet.

En lang snak om indsigt i kroppens reaktionsmønstre giver dem en forståelse og accept af, at kroppen og sindet, må handle på ubehageligheder og vi skal selv og handle på dem og ikke gemme og lukke ned.

Det er ikke en skam at have haft eller have disse oplevelser, men en skam ikke at føre noget ved dem, for at komme videre i livet

Gør noget godt for dig selv

Læs mere om

Følg os på