Vore kroppe og især vores muskler er en underlig “størrelse” - Bcare
Søgning

Vore kroppe og især vores muskler er en underlig “størrelse”

8. juni 2024

Vore kroppe og især vores muskler er en underlig “størrelse”, ikke styrke mæssigt. Men deres funktion, deres bevægelighed og afhængighed af hinandens funktion og hvordan en svag muskel kan give smerter hos en andel muskel end lige der hvor det gør ondt.

Vore kroppe og især vores muskler er en underlig størrelse

Tag nu for eksempel hoftebøjeren, iliopsoasmusklen, som er den muskel, der gør, at du kan gå fremad

TÆNK HVIS VI IKKE HAVDE DEN MUSKEL, ville vi så baglæns😀😀. En stram hoftebøje kan give SÅ mange smerter forskellige steder i kroppen, bl.a lændesmerter, iskiassmerter, lyske og knæsmerter, men faktisk også kæbespændinger, og smerter på siden og foran på halsen og de øverste ribben, nogen tror de har fået hjerte problemer, men mange gange kan det også være en stram psoas, som trækker på din mellemgulvsmuskel,

Diaphragma som er med til at løfte/udvide brystkassen, når vi trækker vejret ind, det er faktisk også her du både “massere” hjerte og lunger. Er disse muskler ALT for stramme giver det ofte spændinger, som vi kan føle både som bryst og hals og kæbespændinger, men også lænde, hofte, lyske og knæsmerter.

Her kommer den dybe vejrtrækning ind, DET ER VILDT, hvad den dybe vejrtrækning kan udrette, du bliver faktisk ret meget stærkere når du udøver den dybe vejrtrækning.

10 dybe vejtrækninger

Prøv at ligge dig ned og lav 10 dybe vejtrækninger og pust langsomt ud og kan du holde vejret 5 – 10 sekunder inden du puster ud, så henter du en endnu større gevinst.

For mange år siden lærte jeg selv disse skønne dybe vejrtrækninger, der skete det at jeg i mange mange år, havde svært ved at sove, hvis jeg var alene, det har jeg ikke idag, det var blot vejrtrækning jeg øvede og den dag idag stadig fastholder flere gange dagligt og specielt til nat. Om der gemmer sig “gamle traumer” i min krop, er muligt, jeg ved ikke hvad det skulle være, men jeg ved at jeg nu for det meste sover godt❤️

Følg os på