Supermand kan også blive ramt af STROKE.
Søgning

Supermand kan også blive ramt af STROKE

24. januar 2024

For mig er STROKE den lidelse jeg finder allermest skræmmende. Skræmmende fordi, hvis ikke behandlingen finder sted hurtigt, vil der være langvarige og vedvarende senfølger, som virkelig er ødelæggende for den ramte og ikke mindst familien.

Superman kan også blive ramt af Stroke

Som SOSU-assistent blev det mit speciale. De mange patienthistorier rørte mig dybt. At se og opleve, hvor invaliderende sådan en sygdom, kan være for et menneske, men også for dens familie. Alt, alt forandres på et splitsekund.

Min egen far blev også ramt. I flere år havde jeg nævnt for ham, at kvitte cigaretterne, bevæge sig noget mere og arbejde mindre og måske også få kigget på søvnapnøen. Men han var supermand og levede for “døve øre

Nytårsaften 1999 fik han en blodprop og alt forandrede sig også hans sind.

Pas på dit hjerte❤️️

Når vi siger STROKE, siger vi oftest også livsstilssygdomme, men raske kan også blive ramt. En af symptomerne er forhøjet blodtryk, nogle er allerede i behandling, men mange ved ikke, at de har et forhøjet blodtryk og der er ikke altid mærkbare symptomer.

Forhøjet blodtryk giver typisk ingen symptomer, før der eventuelt er opstået varige skader. Nogle får let hovedpine, mild svimmelhed og hyppigt næseblod. Andre kan have hjertebanken og opleve, at de bliver forpustede, når de anstrenger sig fysisk. Så hvis din krop i forlang tid, viser disse tegn, skal du reagere og kontakte din læge

Se udsendelsen på DR 1

Se kroppen indefra episode 4

❤️ Tag din krop alvorlig

❤️ Tag dit liv alvorlig

❤️ Tag dit ❤️ alvorlig

Gamble ikke med dit liv, det kan få alvorlige følger. Supermand kan også blive ramt af STROKE.

Følg os på